TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z regulaminem oraz polityką prywatności serwisu  [X]
Instalki.pl » Demonstracje » Internet » Gmail: Blokowanie wiadomości od użytkowników Google+
Poniedziałek, 20 Styczeń 2014 16:22, Wpisany przez Wojtek Onyśków

gmail google plus

Gmail otrzymał nową funkcjonalność, która umożliwia wszystkim użytkownikom wysyłanie wiadomości e-mail do osób z portalu społecznościowego Google Plus. W praktyce oznacza to, że nie musimy znać czyjegoś adresu e-mail, by wysłać do niego wiadomość. Jeżeli nie chcemy otrzymywać takich e-maili, możemy takową funkcję wyłączyć. W tym poradniku prezentujemy, jak tego dokonać.

1. Jeżeli uważamy, że funkcja ta ingeruje w naszą prywatność, można ją w łatwy sposób wyłączyć. W tym celu logujemy się do naszej poczty Gmail, a następnie klikamy na ikonę trybu, wybierając „Ustawienia”.

gmail google plus 1
2. Na zakładce „Ogólne” odnajdujemy „Wysyłaj e-maile z Google +”. Z rozwijanego menu wybieramy „Nikt”.

gmail google plus 2
3. Od tej pory nieznani użytkownicy nie będą mogli wysyłać do nas wiadomości tekstowych.