TA STRONA UŻYWA COOKIE. Usługodawca oraz jego zaufani partnerzy korzystają z plików cookies i innych technologii automatycznego przechowywania danych do celów statystycznych, reklamowych oraz realizacji usług, w tym również aby wyświetlać użytkownikom najbardziej dopasowane oferty i reklamy.
Usługodawca i jego zaufani partnerzy wymagają zgody użytkownika na gromadzenie danych w celu obsługi spersonalizowanych treści i ogłoszeń. Jeśli korzystasz ze strony instalki.pl bez zmiany ustawień przeglądarki, to oznacza to, że nie wyrażasz sprzeciwu co do otrzymywania wszystkich plików cookies na swoje urządzenie ze strony instalki.pl.
Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z regulaminem oraz polityką prywatności serwisu  [X]
Instalki.pl » Aktualności » Software » Google zmienia swój Dysk i Zdjęcia - zobaczcie jak
Czwartek, 13 Czerwiec 2019 22:26, Wpisany przez Piotr Malinowski
dysk zdjecia 2
Nadciąga nowe.

Jeśli korzystacie z tytułowych usług, to zapewne jesteście świadomi synchronizacji danych pomiędzy nimi. Po przesłaniu zdjęcia bądź filmu do Zdjęć, treści automatycznie pojawiają się na Dysku – i odwrotnie. Google twierdzi, że czas skończyć z tą funkcją oraz raz na zawsze rozdzielić oba programy. Tak też od 10 lipca bieżącego roku nadejdzie kres automatycznego zapisywania materiałów na wspomnianych platformach jednocześnie.

O zmianie możemy wyczytać na oficjalnym blogu firmy Google. Spółka chce w ten sposób ułatwić użytkownikom wybór, z której aplikacji chcą korzystać i gdzie przechowywać swoje dane. Nowości obejmują nie tylko przesyłanie filmów czy zdjęć na serwer, ale też usuwanie ich z niego. Co za tym idzie- wykasowanie treści ze Zdjęć nie oznacza, że zniknie ona także z Dysku.

Google nie zostawia jednak internautów na pastwę losu i oferuje specjalne narzędzie, za którego pomocą można skopiować wszystkie zdjęcia przechowywane na Dysku do Zdjęć Google. Nazywa się „Prześlij z Dysku” i znajdziecie je TUTAJ.

Wszelkie zdjęcia lub filmy przesłane przed aktualizacją pozostaną na swoim miejscu – o to nie trzeba się martwić. Google argumentuje swoją decyzję potrzebą uproszczenia niektórych funkcji, które niekoniecznie podobają się użytkownikom.

Źródło: Google