TA STRONA UŻYWA COOKIE. Usługodawca oraz jego zaufani partnerzy korzystają z plików cookies i innych technologii automatycznego przechowywania danych do celów statystycznych, reklamowych oraz realizacji usług, w tym również aby wyświetlać użytkownikom najbardziej dopasowane oferty i reklamy.
Usługodawca i jego zaufani partnerzy wymagają zgody użytkownika na gromadzenie danych w celu obsługi spersonalizowanych treści i ogłoszeń. Jeśli korzystasz ze strony instalki.pl bez zmiany ustawień przeglądarki, to oznacza to, że nie wyrażasz sprzeciwu co do otrzymywania wszystkich plików cookies na swoje urządzenie ze strony instalki.pl.
Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z regulaminem oraz polityką prywatności serwisu  [X]
Instalki.pl » Aktualności » Software » Użytkownicy Windows 10 Mobile będą mogli zawsze powrócić do wcześniejszego systemu
Wtorek, 05 Kwiecień 2016 08:32, Wpisany przez Wojtek Onyśków
windows 10 mobile
Microsoft wyjaśnia.

Windows 10 jest oferowany jako darmowa aktualizacja dla użytkowników desktopowych systemów operacyjnych. W tym przypadku osoby, które nie były zadowolone z nowej platformy, miały określony czas na powrót do starego systemu.

W przypadku użytkowników smartfonów nie ma takiego ograniczenia. Posiadacze urządzeń z Windows 10 Mobile w każdej chwili mogą powrócić do swojego starego systemu, jeżeli uznają, że działał on lepiej.

Posłuży do tego partycja recovery, która nie została podczas aktualizacji do Dziesiątki w żaden sposób naruszona. Dzięki temu w każdym momencie można przywrócić ustawienia fabryczne i pozostać przy Windows Phone 8.1.

Takie rozwiązanie ma jednak swoje wady. Jeżeli z jakichś względów użytkownik zechce przywrócić swój smartfon do ustawień fabrycznych, automatycznie zostanie zainstalowany Windows Phone 8.1. Chcąc korzystać z Windows 10 Mobile trzeba będzie wykonać ponowną aktualizację.

Źródło: Softpedia