TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  [X]
Czwartek, 26 Czerwiec 2014 14:31, Wpisany przez Rafał Predko

retrro flatout logo

Sniper Elite III: Afrika to trzecia odsłona serii strzelanek, których akcja osadzona została w czasach II Wojny Światowej. Tym razem przenosimy się do skąpanej w słońcu Afryki, by po raz kolejny uczestniczyć w kampanii przeciwko hitlerowskim Niemcom. Jak zwykle wcielamy się tu w postać świetnie wyszkolonego snajpera, który dzięki swym umiejętnościom potrafi sporo namieszać w szykach wrogów. Zainteresowanych tematem zapraszamy do lektury naszej recenzji.

Każdy kto grał w poprzednią część gry, czyli Sniper Elite V2 z pewnością w niecierpliwości oczekiwał pojawienia się kontynuacji. Choć nie pozbawiona błędów, była ona przecież produktem wprost fenomenalnym, pozwalającym poczuć na własnej skórze dreszczyk emocji, wpisany w snajperską profesję.

Po działaniach wojennych na terenie Berlina, przyszła pora zasmakować emocji na terenach czarnego lądu, czyli w Afryce i trzeba przyznać, że koncepcja takiego stanu rzeczy sprawdziła się wręcz wybornie.

1
Przepiękne tereny, egzotyczne miejsca i dzikie krajobrazy to elementy całości, stanowiące przeciwwagę dla zniszczonego wojną miasta, w którym działaliśmy poprzednio. Częścią wspólną tych miejscówek są natomiast niemieccy żołnierze, których eliminujemy w widowiskowy sposób, korzystając często ze swych skrytobójczych zdolności.

W Sniper Elite III: Afrika, tak jak poprzednio celebrowane są bowiem momenty, uśmiercania przeciwników z broni snajperskiej. W efekcie otrzymujemy efektowny pokaz, pozwalający w zwolnionym tempie prześledzić tor lotu pocisku, aż do momentu zderzenia się z ludzkim ciałem.

Gdy to nastąpi, czeka nas kolejny spektakl, polegający tym razem na zobrazowaniu zniszczeń kości i wnętrzności, dokonanych przez rozpędzoną kulę. Znawcy serii wiedzą o czym mówię.

2
Oprócz walki na odległość i wypatrywania oponentów poprzez lunetę snajperki, przyjdzie nam również walczyć na mniejszych odległościach. Przydatne wtedy okażą się dwie kolejne giwery w postaci pistoletu oraz karabinu maszynowego.

Co więcej możemy też eliminować oponentów z zaskoczenia, zachodząc od tyłu i niczym prawdziwy assassin, cichaczem sprowadzać na tamten świat.

Nie znaczy to oczywiście, że obejdzie się bez fajerwerków. Niejednokrotnie bowiem przyjdzie nam korzystać z bardziej wybuchowych środków eksterminacji takich jak granaty, miny, pułapki itp. należy jednak pamiętać, że użycie powyższych z pewnością zainteresuje naszych wrogów.

3
I tu właśnie należy dodać, że w Sniper Elite III, główną taktykę działań stanowi walka z zaskoczenia. Często skryci w cieniu, lub ulokowani w snajperskim gnieździe uszczuplać będziemy siły rywali. Otwarta walka to ostateczność a schemat działań znany z filmów o Johnym Rambo (z całym szacunkiem do tej postaci), może zakończyć się wirtualną śmiercią.
«« Początek « Poprzednia 1 2 Następna » Ostatnie »»
(Strona 1 z 2)

Chcesz być na bieżąco? Obserwuj nas na Facebooku

Komentarze (10)Add Comment
0
...
Napisane przez Miker, czerwiec 26, 2014
Jak już zabieracie się za recenzowanie gier, to zatrudnijcie chociaż kompetentnego recenzenta. 10/10 dla gry, która wygląda jak dwójka przeniesiona w inny rejon to jakieś nieporozumienie.
  • zgłoś nadużycie
  • +4
  • oceń źle
  • oceń dobrze
0
...
Napisane przez OlekNorris, czerwiec 26, 2014
Tą recenzję pisał albo gimnazjalista ze średnią 2.0, albo zwyczajnie jakiś debil. I nie chodzi mi tu o samą ocenę, tylko o to że ta "recenzja" bardziej nadawałaby się jako informacja o czym jest gra albo jako tekst na tył pudełka. Oczywiście, po usunięciu błędów ortograficznych i interpunkcyjnych...
  • zgłoś nadużycie
  • +0
  • oceń źle
  • oceń dobrze
0
...
Napisane przez Delelelele, czerwiec 26, 2014
Zgadzam się z komentarzami, na dodatek w dwójce też było pięć trybów rozgrywki - recenzent nie wie chyba jakagrę opisuje i nie wie do czego porównuje. Cóż...
  • zgłoś nadużycie
  • -1
  • oceń źle
  • oceń dobrze
0
...
Napisane przez hehe, czerwiec 26, 2014
Po prostu dobrze opłacana recenzja - proste... Bez tego nie ma pozytywnych opinii "fachowców". Nie ma co na nich polegać...
  • zgłoś nadużycie
  • -1
  • oceń źle
  • oceń dobrze
0
...
Napisane przez Karfein, czerwiec 26, 2014
Nawet nazwy studia tworzącego grę nie napisano poprawnie...
  • zgłoś nadużycie
  • -1
  • oceń źle
  • oceń dobrze
6885
...
Napisane przez R.Predko, czerwiec 30, 2014
Miker - Rozumiem że swoją teorię zbudowałeś na podstawie kilku obrazków. Sniper Elite III wygląda jak dwójka? hahahah rozbawiłeś mnie niemiłosiernie :D

OlekNorris - Wierzę, że potrafiłbyś stworzyć lepszy tekst... Gratuluję zatem umiejętności. Jak na razie jednak piszesz jedynie głupie komentarze, wyzywając w nich ludzi od debilów. Dla mnie to marne świadectwo twej inteligencji. Objawiłeś się jako zwykły, sfrustrowany \"hejter\" - że tak łamanym language polecę :)

Delelelele - Jeśli twierdzisz, że w dwójce było pięć trybów trudności to nie dziwota, że zgaszasz się z komentarzami swych przedmówców. Mi pozostaje jedynie współczuć talentu matematycznego.

hehe - a nie pomyślałeś, że Sniper Elite III to najzwyczajniej w świecie bardzo dobra gra? Pozytywna opinia jej względem powstała w wyniku subiektywnych odczuć. Wskaż mi proszę lepszą tego typu produkcję.

Karfein - Dziękuję, za wskazanie literówki. Edytor tekstu z wielkim uporem usuwał mi jedną literkę \"l\" z nazwy macierzystego studia. Fakt mój błąd że tak bezgranicznie mu zaufałem. Niemniej już poprawione.
  • zgłoś nadużycie
  • +1
  • oceń źle
  • oceń dobrze
0
...
Napisane przez Maciej Bogusz, czerwiec 30, 2014
Moim zdaniem recenzja bardzo dobra ,ale grze bym nie dał 10/10 moim zdaniem 8,5/10. Mimo to gra jest świetna
  • zgłoś nadużycie
  • +2
  • oceń źle
  • oceń dobrze
6885
...
Napisane przez R.Predko, lipiec 01, 2014
I to jest właśnie fajne, że każdy ma prawo do subiektywnej oceny. Dałem 10 bo od kilku ładnych lat, żadna gra nie zrobiła na mnie aż takiego wrażenia... a grałem w przeróżne. Nie twierdzę, że każdy musi zgadzać się z moją oceną i że jest ona bezwzględnym wykładnikiem wszelakich opinii. To bardzo dobrze, że są też inne.

Co więcej odkryłem zalety, które dopiero teraz dotarły do mej świadomości, utwierdzając w przekonaniu, że postąpiłem słusznie dając 10. Zwróćcie uwagę jak szybko wczytują się kolejne misje, na to jak zoptymalizowano silnik gry - da się w nią grać nawet na moim 5-o letnim kaszlaku. Co prawda w niskich detalach i bez udziału DX11, no ale i tak wygląda lepiej niż V2.

  • zgłoś nadużycie
  • +1
  • oceń źle
  • oceń dobrze
0
...
Napisane przez KJX, sierpień 23, 2014
Co to za recenzenckie gówno?
  • zgłoś nadużycie
  • -3
  • oceń źle
  • oceń dobrze
6885
...
Napisane przez R.Predko, sierpień 25, 2014
KJX - Jak to jest, że niektórym wszystko się z góXXem kojarzy? Istnieje chyba nawet taka przypadłość psychiczna. Współczuję bardzo, ale proszę gdzie indziej promować swoje fetysze.
  • zgłoś nadużycie
  • +2
  • oceń źle
  • oceń dobrze

Napisz Komentarz
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequote
mniejsze | większe

busy