TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  [X]
Instalki.pl » Demonstracje » Systemowe » Jak usunąć powiadomienie o aktualizacji Windows 10?
Wtorek, 02 Czerwiec 2015 11:30, Wpisany przez Wojtek Onyśków
win 10 aktualizacja 1
Od początku czerwca w systemach Windows 7 oraz Windows 8 pojawia się komunikat informujący nas o możliwości zarezerwowania darmowej aktualizacji do Windows 10. Choć sama informacja jest przydatna, na dłuższą metę może być irytująca, ponieważ ikona na stale ląduje na pasku zadań. W tym poradniku wyjaśniamy, jak ją usunąć.

Microsoft postanowił poinformować wszystkich użytkowników o możliwości aktualizacji systemu do Windows 10, gdy nadejdzie odpowiednia pora. Choć sama możliwość przeprowadzenia darmowej instalacji nowego systemu zasługuje na pochwałę, tak sposób informowania o tym może być nieco irytujący. Stosowna ikonka na stałe ląduje bowiem w systemowym trayu. Na szczęście można ją usunąć.

2015-06-02 12h27 20
1. Aby tego dokonać, należy przejść do panelu sterowania, a następnie wybrać „Programy i funkcje”.

2015-06-02 12h15 33
2. Po lewej stronie klikamy „Wyświetl zainstalowane aktualizacje”.

2015-06-02 12h16 18
3. Na liście odszukujemy aktualizację oznaczoną numerem KB3035583. Można tego dokonać, korzystając z wyszukiwarki.

2015-06-02 12h18 13
4. Klikamy na wyszukaną aktualizację prawym przyciskiem myszy i wybieramy „Odinstaluj”.

2015-06-02 12h19 25
Gotowe. Aktualizacja została odinstalowana, a z systemu zniknie irytująca ikonka.

5. To niestety nie koniec. Aktualizacja została oznaczona jako zalecana, dlatego też automatycznie zainstaluje się przy najbliższej możliwej okazji. Aby temu zapobiec, przechodzimy do panelu sterowania i wybieramy „System i zabezpieczenia”.

2015-06-02 12h22 12
6. Następnie z sekcji Windows Update wybieramy „Sprawdź, czy są aktualizacje”.

2015-06-02 12h23 14
7. System sprawdzi dostępność aktualizacji. Może to chwilę zająć, w zależności od posiadanego łącza internetowego. Z listy wyświetlonych aktualizacji odznaczamy tę o numerze KB3035583. Ponadto klikamy na niej prawym przyciskiem myszki i wybieramy „Ukryj”. Od tej pory irytujący komunikat nie będzie wyświetlany.

2015-06-02 12h25 58
2015-06-02 12h26 22