TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  [X]
Instalki.pl » Demonstracje » Internet » Google Hangouts: Wyłączenie historii rozmów
Poniedziałek, 02 Grudzień 2013 15:30, Wpisany przez Wojtek Onyśków

hangouts historia

Google Hangouts to stosunkowo świeży komunikator, który zastąpił dawne Google Talk. Za jego pośrednictwem możemy rozmawiać ze wszystkimi osobami, które są w naszych kręgach w serwisie społecznościowym Google+. Jeżeli często korzystamy z tego komunikatora, warto zadbać o odpowiednie ustawienia prywatności. W tym poradniku wyjaśniamy, jak wyłączyć historię rozmów w Google Hangouts, aby ta nie była przechowywana na serwerach.

1. Przechodzimy do Google+ i z prawej strony rozwijamy panel Google Hangouts. Następnie klikamy na aktywne okno rozmowy lub po prostu wybieramy osobę, której historię rozmowy chcemy usunąć/zablokować.

hangouts historia 1
2. W otwartym okienku klikamy ikonę trybu, odpowiedzialną za opcje.

hangouts historia 2
3. Następnie odznaczamy „Historia Hangouta”. Od tej pory historia rozmowy z tą osobą nie będzie zapisywana.

hangouts historia 3
4. Jeżeli natomiast chcemy skasować dotychczasową historię rozmów z wybraną osobą, klikamy „Usuń”.

hangouts historia 4