TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  [X]
Instalki.pl » Demonstracje » Internet » Facebook: Wyłączanie funkcji „Wyświetlone” na czacie
Poniedziałek, 16 Wrzesień 2013 14:23, Wpisany przez Wojtek Onyśków

fb unseen

Czat na Facebooku staje się coraz bardziej popularny i często zastępuje on inne komunikatory. Jego funkcje są przydatne, choć niekiedy nie idą w zgodzie z zasadami prywatności. Mowa tu o funkcji „Wyświetlone”, która informuje nas, czy rozmówca zobaczył naszą wiadomość, czy też nie. W ten sposób zainteresowani użytkownicy mogą zobaczyć, czy odczytaliśmy daną konwersację. W tym poradniku pokazujemy, jak to wyłączyć i ustrzec się ewentualnych niedomówień. Nasi znajomi już nigdy nie zarzucą nam, że odczytaliśmy wiadomość, ale na nią nie odpisaliśmy.

1. Do tego celu posłuży nam proste rozszerzenie stworzone specjalnie do blokowania powiadomień o wyświetlonych wiadomościach - Facebook Unseen. Instalujemy je. Uwaga: rozszerzenie działa wyłącznie w przeglądarce Google Chrome oraz Opera (w drugim przypadku należy zastosować się do tego poradnika).

fb unseen 1
fb unseen 2
2. Od tej pory żaden znajomy nie będzie widział, że odczytaliśmy jego wiadomość. Świadczy o tym niebieska ikona wtyczki.

fb unseen 3
«« Początek « Poprzednia 1 2 Następna » Ostatnie »»
(Strona 1 z 2)